«Крокуємо в ногу з часом»: відстежуємо тенденції в розвитку сучасного ковбасного виробництва європейського типу

 

М’ясопереробне підприємство ПП Маршалок працює на ринку України з 1996 року. Підприємство пропонує цілу низку видів продукції, починаючи із ковбасних виробів, і закінчуючи кондитерськими та кулінарними делікатесами. Багаті сімейні традиції, взаємодопомога і підтримка дозволяють випускати високоякісну продукцію, яку українці споживають уже більше 20 років. Підприємство сертифіковано за системою менеджменту безпеки харчових продуктів FSSC 22000 у 2017 р.
Білоцерківський НАУ та ПП Маршалок уже давно пов’язує плідна співпраця в царині навчально-виробничої (студентська навчальна практика), наукової діяльності та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університету.
18 липня відбулося стажування НПП кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продукції тваринництва та патанатомії імені Й.С. Загаєвського  Білоцерківського НАУ на вищеназваному підприємстві.
Головний технолог підприємства Горобець Ігор Юрійович та начальник ковбасного цеху Савченко Олена Борисівна люб’язно погодилися ознайомити викладачів кафедри із нюансами технологічного процесу сучасного підприємства із європейськими технологіями. Підприємство, що функціонує за європейськими стандартами, використовує м’ясну сировину українського виробництва. Продукція підприємства, а саме, ковбаси сиро-в’ялені та сирокопчені, представлені у великому асортименті, лише найвищого ґатунку, і задовольнять смак найвимогливішого споживача.
  
Ми, звичайно ж, провели дегустацію ковбас усіх видів, що виробляються на підприємстві. Вишуканий смак і якість  продукції нас дуже порадували. Ми впевнені, що у нашого вітчизняного виробника великі перспективи не лише в Україні, а й, у недалекому майбутньому, на ринку Європи.
Дякуємо за професійний підхід в усіх іпостасях. Бажаємо трудових звершень, процвітання та підкорення нових технологічних вершин.

 

Лясота В.П., зав. каф. ветсанекспертизи, гігієни продукції
тваринництва та патанатомії  імені Й.С. Загаєвського, професор

Букалова Н.В., Джміль В.І., Хіцька О.А., доценти